Master your Mindset van Michael Pilarczyk (Boek Review 2022)

Extreme focus, toewijding en recht op je doel afgaan.
Zie voor meer informatie mijn review van Michael Pilarczyk - Master Your Mindset

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€21,95)
amazon.nl (€21,95)
Laatste update op: 29 september 2022 - 06:11

Focus, dingen bewust laten en vervolgens winnen. Telkens weer. Dat is waar ‘Master your Mindset’ van Michael Pilarczyk naar mijn mening over gaat. Het maakt niet uit of je privé of zakelijke doelstellingen hebt, met de juiste mindset kan jij elk doel behalen.

Deze Master Your Mindset review legt uit hoe het boek is opgebouwd, welk deel (wat mij betreft) het meest interessant is en waarom jij het boek zou moeten lezen. Ik kan alvast verklappen dat het boek absoluut de moeite waard is, een must read. Veel leesplezier.

Inhoudsopgave

Mijn mening over dit boek
  • Hoe prettig leest dit boek
  • Hoe relevant is dit boek nog
  • Heeft het boek inzichten geboden
  • Prijs
4.5

Over Master your Mindset

Een waar ondernemersavontuur, dat is hoe ik ‘Master your Mindset’ van Michael Pilarczyk zou samenvatten.

Michael begint zijn boek met uitleg over hoe hij van radio, naar wereldreiziger, naar schrijver, naar coach is gegroeid. Vervolgens legt hij je uit waarom zijn mindset in elk van deze hoofdstukken de sleutel tot succes was. Hoe het is gelukt om in verschillende rollen telkens weer Champions league te spelen, uit dalen te klimmen en te pieken. Tot slot maakt Michael zijn aanpak praktisch met een heus stappenplan. Al met al biedt het boek door deze opbouw en goede combinatie van context, voorbeelden en praktische handvaten.

Ik wil verder niet teveel verklappen en moedig je aan zelf het boek aan te schaffen en door te spitten. Laat je me in de reacties weten wat je er van vond?

Mijn aanbeveling?

Absoluut lezen! Van mij mocht de intro wel wat korter want voor mij gevoel duurde het 150-200 pagina’s om tot de kern te komen. Daarna mochten de handvaten (het stappenplan) van mij wat langer. Desalniettemin is het boek zeker de moeite en het leest lekker weg, je bent zo door de 320 pagina’s heen.

Wat heeft ‘Master Your Mindset’ mij gebracht?

Master Your Mindset is niet het eerste psychologie en management boek dat ik heb gelezen. Daarom was ik wellicht minder verrast door de inhoud, en vond ik vooral bevestiging. Bevestiging van een levensstijl die ik mezelf al een paar jaar eigen maak en kennelijk ook Michael en vele anderen succesvol heeft gemaakt.

De levensstijl waar ik op doel is succes behalen vanuit focus. Dat in combinatie met het bewust laten van taken, hobby’s, activiteiten en zelfs relaties die niet bijdragen aan het doel waar jij je focus op wil hebben. Als voorbeeld probeer ik social media te minimaliseren en soms weken uit te loggen. Daarnaast zorgen mijn vriendin en ik ervoor dat spullen die 1 jaar niet in gebruik zijn naar de kringloop gaan. Ook kies ik ervoor om taken die ‘moetjes’ zijn of niet mijn expertise zijn uit te besteden aan mensen die er beter in zijn.

project management musthaves setup
Mijn thuiswerkplek is schoon en bevat weinig spullen. Heerlijk.

Terwijl ik ruis minimaliseer, probeer ik op 1 doel tegelijk te focussen. Van 2014 tot 2017 was dat de dance muziek. Ik moest en zou daar mijn eerste fulltime jobs in krijgen en alle locaties aandoen, en dat is destijds gelukt. Van 2018 tot 2021 moest en zou ik een serieuze rol in een groot bedrijf vervullen. Ook dat is gelukt als senior project manager bij Dept. Op dit moment is mijn focus het uitbouwen van Manageproject.nl. Wie weet waar ik over 3 jaar weer sta? Ik geloof er in ieder geval in, en wil er dingen voor laten.

Een boek dat mij eerder in deze richting heeft geholpen is ‘Verlangen naar Minder’ van Jelle Derckx. In zijn boek pleit Jelle er ook voor om ruis in je leven te elimineren. Zorg voor een leeg bureau, een huis met weinig spullen, en daardoor een leeg brein dat focus toelaat. Ik denk dat Jelle en Michael samen nog wel eens een gave samenwerking op zouden kunnen zetten. Waar kan ik tekenen?

Over auteur Michael Pilarczyk

Michael Pilarczyk (1969) is geboren in Polen en opgegroeid in Nederland. Zijn CV is rijkelijk gevuld. Hij was o.a. betrokken bij radio (Veronica, Radio 2, Radio 3, 538) en televisie (RTL TMF). Daarnaast zeilde Michael in 2010-2013 allerlei landen in Europa af. Tussen 2014 en 2016 bracht hij meerdere boeken uit waaronder Dansen in de Hemel (2014), een vertaling van Think and Grow Rich (2016) en Master your Mindset (2016). Als kers op de taart startte Michael in 2016 de ‘Mastermind academy’, een platform om individuen te trainen om successen te behalen.

De grootste verrassing aan het lezen van dit boek was voor mij dat Michael Pilarczyk een groot deel van zijn leven in Nederland heeft gewoond, en daardoor van nature Nederlands spreekt en schrijft. Ik was hierdoor verrast omdat bestsellers in de categorie management & psychologie vaak uit het buitenland overwaaien. Ik ben ontzettend trots dat gave succesverhalen ook dicht bij huis ontstaan en velen (ik lees 175.000+ lezers) inspireren. Een gevoel van chauvinisme speelt bij mij na het lezen van Master your Mindset.

Michael Pilarczyk in 2015 (bron & ©)

Management Boeken die ook interessant zijn

Ik blog over boeken die interessant zijn voor professionals en managers. Psychologieboeken, mindset boeken en andere non-fictie waar je slimmer van wordt. Op de boeken kan je een overzicht vinden van mijn reviews. Doe er je voordeel mee!

Productinformatie Master Your Mindset

  • Naam: Master your Mindset
  • Auteur: Michael Pilarczyk
  • Uitgegeven in: 2016 (oorspronkelijk)
  • Aantal pagina’s: 320
  • Taal: Nederlands
Master your Mindset Michael Pilarczyk cover
‘Master your Mindset’ van Michael Pilarczyk

Extreme focus, toewijding en recht op je doel afgaan.
Zie voor meer informatie mijn review van Michael Pilarczyk - Master Your Mindset

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€21,95)
amazon.nl (€21,95)
Laatste update op: 29 september 2022 - 06:11

Plaats een reactie