The 4-Hour Work Week van Timothy Ferriss (Boek Review 2022)

Delegeer, besteed uit en wordt gelukkiger!
Zie voor meer informatie mijn review van Timothy Ferris - The 4-Hour Work Week

Direct aanschaffen bij:

amazon.nl (€14,99)
bol.com (€11,49)
Laatste update op: 29 september 2022 - 06:11

Boeken worden niet voor niets bestsellers en wereldwijde hits. Dit is er zo een, ‘The 4-Hour Work Week’ van Timothy Ferriss. Bestseller klinkt als een hype, maar dat is dit boek zeker weten niet. Ik heb het boek zelf in 2021 gelezen en ben van mening dat de inhoud tijdloos en nog steeds relevant is. Hieronder lees je wat ik heb opgestoken van het boek, en hierbij geef ik je vast de belangrijkste inzichten:

 1. Het boek leert je te dat de sleutel tot vrijheid. Waarbij vrijheid een synoniem is voor weinig verplichtingen, slechts 4 uur per week
 2. Die vrijheid kan je pas bereiken door jezelf schaalbaar te maken door alledaagse taken te automatiseren, delegeren of uitbesteden
 3. Het boek is respectvol, down to earth. Het voelt totaal niet Amerikaans en ook al is Timothy inmiddels multimiljonair, hij schrijft in normale alledaagse taal

De levensstijl die Timothy Ferriss toejuicht in ‘Een werkweek van 4 uur’ is flexibel, geautomatiseerd en vol van vertrouwen op ondersteunende mensen. Als je je leven delegeert kan je vrijheid vinden, en je tijd indelen zoals jij dat wil. Timothy legt je aan de hand van meerdere voorbeelden uit hoe jij die vrijheid kan bereiken. Je leest er alles over in deze review.

Inhoudsopgave

Mijn mening over dit boek
 • Hoe prettig leest dit boek
 • Hoe relevant is dit boek nog
 • Heeft het boek inzichten geboden
 • Prijs
4.8

Over The 4-Hour Work Week

Waar Timothy je naar toe wil helpen in zijn boek is vrijheid. Vrijheid om je week in te richten met dingen die je echt leuk vind. Om vrienden en familie te kunnen bezoeken en om hobby’s en sporten te kunnen doen. De manier om die vrijheid te bereiken is door toe te werken naar een werkweek van 4 uur. Volgens Timothy is dat een week waarin je hooguit 4 uur ‘moet’ werken, waarbij de rest vanzelf gaat.

Klinkt makkelijk en als een sprookje? Klopt. De weg naar de 4-urige werkweek is dan ook lang en vereist discipline en doorzettingsvermogen. Het is een lifestyle en niet zozeer een indeling van je agenda.

De truc is volgens Timothy om je in het leven te focussen op het bouwen van passieve inkomstenbronnen. Passieve inkomstenbronnen zijn manieren om geld te verdienen, zonder dat je daar op een exact moment voor hoeft te werken. Een voorbeeld is het verhuren van een huis, waarbij je maandelijks vaste inkomsten zal ontvangen zonder dat je je wekelijks hoeft in te spannen. Een ander voorbeeld is een opdracht door een ander uit te laten voeren voor een laag uurtarief, en die opdracht doorverkopen voor een hoger uurtarief. Een derde voorbeeld is het inkopen van producten in andere landen voor een lage prijs, en die in de Benelux voor een hogere prijs verkopen.

De kern van deze voorbeelden is delegeren, automatiseren en vertrouwen op anderen. Door een netwerk op te bouwen van ondersteunende, uitvoerende relaties kan jij als individu ontzettend veel werk verzet krijgen, zonder dat je het werk zelf hoeft te doen. Uiteindelijk zal jij wel verantwoordelijk zijn voor ieders output. Dat hoort er bij als je een team stuurt en een groot, professioneel merk wil vormen.

The 4-Hour Work Week ondernemen
Een 4-Hour Work Week bereiken is een uitdaging

In ‘The 4-Hour Work Week’ leert Timothy Ferriss jou tientallen manieren om in kleine- en grote stappen naar deze levensvorm toe te werken. Sommige manieren zullen jou meer liggen dan anderen, en dat is prima. Timothy licht ook toe waarom de ene aanpak de ene persoon beter ligt dan de ander. Als voorbeeld zullen sommigen spanning krijgen van investeren in vastgoed, maar krijgen zij juist veel energie van handel in eenvoudige, schaalbare producten. Voor elke individu heeft Timothy advies.

Daarnaast geeft Timothy je tips over het inbouwen van rust en focus in je leven. Als je een groots, schaalbaar leven op wil bouwen zal je veel informatie moeten kunnen verwerken en keuzes moeten maken. Timothy geeft advies over hoe je deze informatie kan filteren en keuzes aan anderen kan delegeren. Wat mij betreft enorm waardevol, ik zou het boek dan ook zeker aanraden.

Mijn aanbeveling?

Absoluut lezen! Wil jij je dromen leven dan raad ik je aan dit boek te lezen. Zie ook hieronder wat het boek mij heeft gebracht.

Wat heeft The 4-Hour Work Week mij gebracht?

Ik ben van nature geen lezer en hoop daarom telkens weer dat een nieuw boek mij ‘genoeg’ brengt. Dat is bij ‘The 4-Hour Work Week’ gelukt!

Helaas kan ik nog niet uitspreken dat ik een werkweek van 4 uur heb, maar veel handvaten uit het boek helpen mij al vanaf het moment van lezen.

Het belangrijkste inzicht is starten met het bouwen van passief inkomen. Daar is het oprichten van Manageproject.nl uit voortgekomen. Mijn doel voor deze website is om een platform met stabiel verkeer en stabiele advertentie-inkomsten op te bouwen, zodat ik ook inkomsten ontvang als ik niet aan het werk ben. Om deze ambitie een extra zetje te geven ben ik ‘in het diepe gesprongen’ en werk ik sinds 2021 nog 4 dagen per week voor mijn werkgever. Een moeilijke keuze qua inkomsten, maar door bewust te leven kan ik het missen. In die 5e werkdag werk ik aan Manageproject.nl. Door op deze manier structureel tijd te besteden aan de website weet ik zeker dat het op termijn een succes wordt.

Vanuit praktisch oogpunt heb ik ook direct wat opgestoken van het boek. Zo heb ik allerlei filters en automatische regels ingebouwd in mijn mailboxen. Daarnaast heb ik een duidelijke scheiding tussen werk- en privé door ook die mailboxen en telefoonnummers te scheiden. Op deze manier ben ik zelf in controle over de tijd die ik besteed aan werk en privé.

Over auteur Tim (Timothy) Ferriss

Timothy Ferriss (US, 1977) inspireert mij zowel als auteur en ondernemer.

Zijn carrière begon met het uitbouwen van een webshop voor voedingssupplementen genaamd ‘BrainQUICKEN’. Tijdens het uitbouwen van dit bedrijf leerde Timothy te leven volgens de ‘4-hour Work Week’ filosofie. Rond de tijd dat hij het bedrijf verkocht (2010-2011) schreef hij ook het boek ‘The 4-Hour Work Week’ en vanaf dat moment begon zijn legende pas echt.

Sindsdien is Timothy investeerder, heeft hij meerdere boeken geschreven, runt hij een succesvol blog én podcast en is hij adviseur voor start-ups. Een flinke takenlijst en voor mij een inspiratie, vooral omdat hij aangeeft ruimte over te houden in zijn week planning voor hobby’s, sport en flexibiliteit. Zijn overige werk heb ik nog niet gelezen of geluisterd, maar ik verwacht dat in de toekomst wel te doen gezien de impact die ‘The 4-Hour Workweek’ op mij had. Mocht Timothy ooit gastspreker zijn in de Benelux dan zou ik zijn talk graag bezoeken.

Timothy Ferriss auteur van 'The 4-Hour Work Week'
Timothy Ferriss in 2021 (bron & ©)

Uitgaven van The 4-Hour Work Week

Sinds de eerste uitgave is The 4-Hour Work Week 21 miljoen keer verkocht (bron). Waanzinnig! Een geweldige prestatie, een echte bestseller. Daarnaast is het boek vertaald naar meer dan 40 talen. Voor wie het prettig vindt in het Nederlands te lezen is ‘The 4-Hour Work Week’ gelukkig ook verkrijgbaar in het Nederlands.

Direct aanschaffen bij:

bol.com (€17,99)
Laatste update op: 29 september 2022 - 06:11

Delegeer, besteed uit en wordt gelukkiger!
Zie voor meer informatie mijn review van Timothy Ferris - The 4-Hour Work Week

Direct aanschaffen bij:

amazon.nl (€14,99)
bol.com (€11,49)
Laatste update op: 29 september 2022 - 06:11

Management Boeken die ook interessant zijn

Ik schrijf over allerlei boeken die project managers helpen beter in hun werk te worden. Check daarvoor mijn pagina over boeken. Daarnaast schrijf ik over psychologie boeken, mindfulness boeken, management boeken en mindset boeken. Klik zeker even door voor meer inspiratie.

Productinformatie The 4-Hour Work Week

 • Naam: The 4-Hour Work Week
 • Auteur: Timothy Ferriss
 • Uitgegeven in: januari 2011
 • Aantal pagina’s: 416
 • Taal: Engels
4-hour work week review
‘The 4-Hour Work Week’ van Timothy Ferriss

Delegeer, besteed uit en wordt gelukkiger!
Zie voor meer informatie mijn review van Timothy Ferris - The 4-Hour Work Week

Direct aanschaffen bij:

amazon.nl (€14,99)
bol.com (€11,49)
Laatste update op: 29 september 2022 - 06:11

Delegeer, besteed uit en wordt gelukkiger!
Zie voor meer informatie mijn review van Timothy Ferris - The 4-Hour Work Week

Direct aanschaffen bij:

amazon.nl (€14,99)
bol.com (€11,49)
Laatste update op: 29 september 2022 - 06:11

Plaats een reactie